poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Magična govorica telesa

Naše telo je izvrstno orodje za duhovno uglasitev, saj duša neprestano komunicira z nami ravno preko telesa. Obstajajo različni načini, kako se lahko z njim pogovarjamo in kako ozavestimo sporočila, ki so shranjena v naši podzavesti. Celo do 95 odstotkov človekovih miselnih procesov nadzoruje podzavest in ravno ta je tista, ki jo moramo najprej spremeniti, če želimo trajno in učinkovito spremembo.

 

Pred nekaj leti sem naletela na metodo Psihološke kineziologije (Psych-K) in takoj odletela v London na delavnico. Metoda me je očarala, saj je zelo preprosta in primerna za vsakogar. S testiranjem mišic  ugotovimo, kakšne omejitve in blokade imamo v svojih možganih. Svoje telo torej uporabimo, da komuniciramo in spremenimo omejitve v naši podzavesti. Vsakokrat, ko povemo laž, pride do kratkega stika v našem mišičnem sistemu. Testiranje mišic deluje na podoben način kot detektor laži, s katerim ugotovimo, katera negativna prepričanja v naši podzavesti moramo spremeniti. Ko spremenimo prepričanja v nova in pozitivna, se zgodijo globoke in dolgotrajne spremembe, ki se odražajo v tem,  kar mislimo, čutimo in delamo. Kadar se samo na zavestni ravni odločimo, da bomo nekaj spremenili, v naši podzavesti pa vlada prepričanje, ki tej naši odločitvi nasprotuje, nas bo, vse dokler ne spremenimo tega negativnega prepričanja, znova in znova vodil 'avtomatski pilot'. Dober primer so novoletne zaobljube. Kolikokrat smo si ob začetku novega leta obljubili, da bomo prenehali kaditi, da bomo manj jedli, da se bomo redno ukvarjali s športom, da se ne bomo več jezili na našega šefa, da bomo bolj potrpežljivi z našimi družinskimi člani, da si bomo vzeli več časa zase in tako naprej. In koliko časa smo držali obljubo? Po navadi nekaj dni, morda en mesec ali celo dva. Skoraj vedno je na koncu prevladal naš »avtomatski pilot« in stare navade (ali razvade) so se vrnile. Zapomnite si torej, če želite trajno spremembo, morate v proces spreminjanja vključiti svojo podzavest. 

Vaše telo pa je lahko tudi odlično orodje za izboljšanje vašega počutja. Način, kako se gibljete in držite vpliva na vaše čustveno in mentalno počutje.  Misli, čustva in telo skupaj tvorijo celovit sistem. Naše misli in čustva vplivajo in spreminjajo naše fizično telo in obratno. S pravilno držo in gibanjem lahko zelo pozitivno vplivamo nase. Če vaša drža, na primer, izžareva samozavest, umirjenost ali zadovoljstvo, bo telo vašemu umu pošiljalo takšno sporočilo in vaš um bo v skladu s tem prilagodil notranje procese v telesu. Samozavestna drža torej pošilja vašemu umu sporočilo, da ste samozavestni in sčasoma se začnete tako tudi počutiti. Seveda pa velja tudi nasprotno. Če se držite poklapano, sključeno ali mlahavo, bo vaše telo poslalo vaši podzavesti ustrezno sporočilo, podzavest se bo temu primerno odzvala in vaše čustveno počutje se bo prilagodilo vaši telesni drži. Počutili se boste poklapano, potrto in brez energije.

Naslednja vaja je dober primer, kako drža telesa vpliva na vaše počutje. Vstanite in razprite roke nad glavo. Tudi glavo obrnite navzgor, teža telesa pa naj bo na obeh nogah. In nato se nasmehnite. Kako se počutite? Skoraj nemogoče je v tem položaju občutiti slabo voljo. Ta drža vas avtomatično spravi v dobro voljo. Nato se sprostite, stresite roke in noge in zdaj težo telesa prenesite na eno nogo, roke naj vam padejo ob telo, ramena so sključena, obraz je sklonjen, usta so obrnjena navzdol. In kako se počutite v tem položaju? Po navadi se ljudje v tem položaju počutijo potrto in brezvoljno.

In zdaj naredite še nekaj. Spet se postavite v prvi položaj, obe nogi sta trdno na tleh, teža je enakomerno razporejena, glava in roke so uprte proti nebu. Ostanite v tem položaju in se poskusite počutiti potrto in brez energije. Skoraj nemogoče, kajne. Nato spet stresite roke in noge, težo prenesite na eno nogo, glava naj vam visi navzdol, ramena so sključena, roke ob telesu, kotički ustnic obrnjeni navzdol. V tem položaju se poskusite počutiti odlično, samozavestno in polni energije. Kar težko, ali ne. Kaj se torej zgodi? V različnih položajih telo pošlje različne impulze vaši podzavesti, ki se ustrezno odzove. In ker je podzavest močnejša od zavesti, se je zelo težko zavestno prisiliti, da občutite veselje, kadar se držite sključeno in poklapano.

S spremembo drže lahko torej pozitivno vplivate na vaše počutje in zavest.  Kadar ste slabe volje ali nerazpoloženi, si lahko pomagate s tem, da zavzamete takšno držo telesa, ki bo izžarevala odprtost, veselje in dobro voljo.  Resda to zahteva od vas nekaj napora, vendar se vsekakor splača. Bodite pozorni na to, kako hodite, kakšni so vaši gib rok, kako držite glavo in ramena. Lahko si kot vzor vzamete kakšno osebo, ki jo občudujete in posnemate njegovo ali njeno držo.  Najdite tako držo telesa, ki vas bo podpirala v tem, kakšni bi radi postali in kako bi se radi počutili.

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u