poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
To, kar misliš, to si

Primarna prepričanja krojijo našo usodo

Verjetno ste že slišali za pregovor, da je človek to, kar misli, da je. To se nanaša tako na misli, za katere vemo, da jih imamo, kot tudi na misli, za katere sploh ne vemo, da jih imamo. Misli, katerih se ne zavedamo, tvorijo naša podzavestna prepričanja.

In kako nastanejo podzavestna prepričanja?

Recimo, da so otroku neprestano govorili, da mora biti priden in ubogljiv, ker bo drugače kaznovan. Otrok v rani mladosti nima še razvitih sposobnosti za presojanje in vse, kar vidi in sliši, jemlje kot resnico. Pogosteje kot otrok sliši neko trditev, bolj se bo ta zasidrala v njegov podzavestni um. Prepričanje, da mora biti ubogljiv, postane del otrokove identitete in njegova resničnost. Otrok se začne celo tako počutiti in odraste v osebo, ki je ubogljiva, poslušna, si ne upa tvegati ali izraziti svojih potreb v veri in strahu, da to ni prav in da bo v nasprotnem primeru neljubljen, kaznovan in zavržen. Vsa ta pričakovanja so tako globoko zasidrana v njegovem umu, da postanejo sestavni del njega in nekaj samoumevnega.

Vsi imamo prepričanja o sebi in svetu okrog nas, ki se jih zavedamo in ne zavedamo. Podzavestna prepričanja so tista, ki dramatično vplivajo na kakovost našega življenja in usodo, ki jo krojimo. Negativno programiranje, ki smo ga bili deležni v otroštvu (negativno programiranje lahko izvira tudi iz prejšnjih življenj), ima lahko nepredstavljive posledice za naše življenje, saj določa znotraj nas zgornjo mejo, do kam lahko pridemo v življenju, koliko zmoremo, kaj lahko dosežemo in kako srečni lahko postanemo.

Pa poglejmo še nekaj primerov. Če ste kot otrok dobili občutek, da vas nihče ne bo imel resnično rad, boste znova in znova vstopali v take partnerske odnose, ki bodo potrjevali to vaše podzavestno prepričanje, kljub vaši zavestni želji, da želite spoznati nekoga, ki vas bo resnično ljubil.

Morda ste v otroštvu bili izpostavljeni situacijam, na podlagi katerih ste ponotranjili prepričanje, da ne morete nikomur zaupati. To podzavestno pričakovanje, da ljudem ni dobro zaupati, se bo odražalo v vaših odnosih. Postali boste magnet za ljudi, ki niso vredni zaupanja in dosegli soglasje z vašim podzavestnim umom.

Najbrž ni odveč ponoviti dejstva, da je vse okrog nas odsev naše notranje biti, našega notranjega ustroja in delovanja. Ko sem prakticirala budizem Nichirena Daishonina, sem velikokrat slišala ali prebrala, da je naš zunanji svet kot ogledalo. Če se priklonimo sliki v ogledalu, se nam slika v ogledalu prikloni nazaj. Če se odmaknemo od slike v ogledalu, se slika v ogledalu odmakne od nas. Na sliko v ogledalu lahko vplivamo le, če spremenimo sebe.

Zunanji svet, ljudje okrog vas in situacije, v katerih ste se znašli, so torej odsev nevidnega sveta in nevidnih simobolov (simboli so jezik podzavesti) znotraj vas.  Ta nevidni svet je nastajal pod vplivom vaših staršev in načina, kako so z vami ravnali, ko ste bili majhni.  Podzavestni vzorci in programi so rezultat okolja, v katerem ste odraščali, na vas so vplivali vaši prijatelji, učitelji, mediji, vera in kolektivna prepričanja družbenega prostora, v katerem ste bili vzgojeni.

In kaj je dobra novica pri vsem tem?

Če je torej vaše osebno življenje odsev vaših podzavestnih prepričanj, potem lahko vplivate na svojo usodo s tem, da spremenite vsa tista prepričanja, ki vas na nek način omejujejo.  Spremenite prepričanja, spremenite življenje!

In kaj je slaba novica?

Ker so prepričanja sestavni in samoumevni del nas samih, jih je včasih zelo težko prepoznati, kaj šele spremeniti. Ko enkrat prepričanje postane tako globoko zasidrano v našem energijskem sistemu, da ga ne prepoznamo več, deluje kot lepilo, ki samo nalaga in kopiči izkušnje in situacije, ki potrjujejo njegovo veljavnost.

To so tako imenovana temeljna ali primarna prepričanja, ki se nanašajo na lastno vrednost, na občutek varnosti, na občutek moči in zaupanja vase. Primarna prepričanja so povezana z lastno samopodobo in s tem, koliko zmoremo, kaj si zaslužimo in česa smo sposobni.  Vpeta so v naše osebno energijsko polje in o njih niti ne razmišljamo, kaj šele dvomimo. Ta prepričanja na nas delujejo tako kot deluje na nas sila težnosti, o kateri po navadi ne razmišljamo, pa čeprav smo vedno pod njenim vplivom.

Zato se je treba vzeti pod drobnogled. Postati morate sam svoj detektiv in začeti razmišljati izven konteksta, pokukati v vse skrite kotičke vaše duše in odkriti, kaj je tisto, kar vas blokira.

Če ne veste katera prepričanja vas omejujejo, najprej naredite oceno svojega trenutnega življenja. Pri tem si lahko pomagate z različnimi vprašanji. Na katerem področju svojega življenja imate občutek, da bi vam šlo lahko bolje ali da si zaslužite več? Kje se vam zdi, da ste obstali in da se ne morete premakniti iz mrtve točke? Kaj v vašem življenju se vam neprestano ponavlja? Česa ste se že neštetokrat lotili in vedno omagali na pol poti? Na katerem področju znova in znova doživljate poraz in imate občutek, da ste žrtev? So to odnosi, kariera, denar, samopodoba, zdravje? Kaj morate spremeniti, da boste dosegli/postali/ imeli to, kar si želite?

Zavedanje pa ni dovolj. Ko enkrat ugotovite, kaj vas blokira, morate najti način, kako se tega osvoboditi.

Čestitam vsem ljudem, ki zadnje čase iskreno iščejo izhod iz začaranega kroga in aktivno delajo na tem, da spremenijo svoja primarna podzavestna prepričanja in s tem pozitivno in korenito vplivajo na svojo življenjsko usodo. Strategij, tehnik in metod je veliko, ene so bolj učinkovite, druge manj. Najboljši način, kaj deluje in je najboljše za vas, pa je, da tehniko ali metodo preizkusite na lastni koži.

Sama za spreminjanje podzavestnih prepričanj najraje uporabljam gama možgansko tehniko, ki jo je razvil psiholog Chris Walton iz Velike Britanije. Chris v proces spreminjanja podzavestnih prepričanj vključuje tudi tehniko energijskega ali mišičnega testiranja, s katerim lahko hitro in enostavno ugotovim, katera so tista prepričanja, ki blokirajo in sabotirajo moje želje in cilje.

Seveda nobena tehnika ne more zagotoviti uspeha, če je ne uporabljate. Tako kot je za dobro fizično kondicijo potrebna redna vadba in treniranje mišic, je za kvalitetno življenje, kjer prevladuje pozitivna miselna in čustvena naravnanost, potrebno redno izvajanje te tehnike ali katerekoli druge tehnike oz. kombinacije različnih tehnik. Ne glede na to, kakšen način ali metodo boste izbrali za svoj napredek in osebni razvoj, mi verjemite, da lahko vaše življenje postane magično, ko prenehate biti žrtev in suženj podzavesti.

Če želite v živo spoznati tehnike Gama zdravljenje in se naučiti, kako gama možgansko tehniko uporabiti v svojem življenju in z njo pomagati tudi drugim, vas vabim, da se nam pridružite na enodnevni delavnici,
ki bo 11. maja v hotelu Kompas na Bledu.

Delavnico bo vodil ustanovitelj Gama zdravljenja, psiholog in coach za uspeh, Chris Walton in Londona.

POMEMBNO: Za vse naročnike mojega bloga velja za udeležbo na delavnici Gama zdravljenje znižana cena 180,00€ vse do 5. maja.

Več o delavnici na www.gamazdravljenje.com

Marjana Bloch
Vaš Soul Coach 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u