poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Strategije za čudovito življenje

V življenje ponavadi privlačimo tisto, o čemer največ premišljujemo, v kar globoko v sebi verjamemo, pričakujemo ali si predstavljamo. To je zakon sevanja in privlačnosti. Vse, kar sevamo v sebi in izven sebe, nam okolje odseva nazaj. Pogosto privabimo v svoje življenje prav izkušnje, ki se jih najbolj izogibamo ali bojimo. Če vas je strah, da boste ostali brez službe, da ne boste zmogli plačati položnic, da boste razočarani v ljubezni  ali da boste padli na izpitu, je velika verjetnost, da se bo to tudi zgodilo. In obratno. Če v sebi negujete misli in predstave, da se bo vse dobro izteklo, da ste varni, ljubljeni in uspešni, boste v svoje življenje privabili ljudi, okoliščine in dogodke, ki bodo v soglasju z vašimi pričakovanji.

Strategije za čudovito življenje

Če boste strategije za vsakdanje življenje redno uporabljali, bo lahko leto 2013 eno izmed najbolj čarobnih in uspešnih. Če ste pripravljeni odpreti nov list v svoji knjigi življenja in pozabiti na pretekle neuspehe, razočaranja in skrbi, vam bodo te strategije prišle zelo prav, da se boste držali začrtane poti in čim manjkrat iz nje skrenili. Lahko se držite le ene ali dveh strategij v tem letu. Bolje manj kot nič, pravijo. In ko bodo prišli prvi pozitivni rezultati, se boste morda odločili, da ste pripravljeni v svoje življenje vnesti še kakšno spremembo.

Štirje osnovni koraki, ki jih je dobro obvladati:

1. Pridite si na jasno, kaj v resnici hočete
Veliko ljudi je nezadovoljnih, neprestano tarnajo in kritizirajo in zelo veliko imajo povedati o tem, česa  ne marajo, kaj jim ni všeč in kakšna krivica se jim dogaja. Ko pa jih vprašate, kaj si želijo, ne znajo natančno povedati. Želim več denarja, zdravja, ljubezni, boljšo službo, so tipični odgvori. Vendar preveč splošni. Če želite uporabiti zakon sevanja in privlačnosti sebi v prid, morate biti zelo natančni v tem, kaj pravzaprav hočete. Prav tako morate biti zelo iskreni do sebe in razlikovati v tem, kaj drugi od vas pričakujejo in kaj si želite vi. Vaši cilji lahko segajo na vsa področja –  služba, dom, odnosi, partnerstvo, materialne dobrine, prosti čas, zdravje. Za vsako področje si ustvarite jasno in izrazito sliko želene situacije. Podkrepite jo z občutki in zamislimi. Bodite karseda natančni in vedno razmišljajte v smeri tega, kar hočete udejanjiti in doseči.  Skratka imeti morate resnično željo,  da vam je  do nečesa. Vprašajte se: »Si v resnici želim doseči ta cilj?« In »Ali sem res pripravljen, da uresničim te sanje?«

2. Odstranite omejitve in negativna prepričanja
Bolj ko boste prepričani v izbrani cilj in želeno stanje in bolj ko boste verjeli, da vam bo uspelo, več možnosti imate, da se to tudi zgodi. Težava je v tem, da je večji del naših prepričanj v podzavesti, na katero nimamo kaj dosti vpliva. Če v vaši podzavesti, ki je več kot milijonkrat močnejša od vaše zavesti, na primer vlada prepričanje, da si ne zaslužite boljše službe, boste zaradi podzavestnega strahu vztrajali v službi, v kateri ste nesrečni. Ta podzavestni strah vam bo stal na poti, da bi lahko delovali in razmišljali pozitivno in z zaupanjem, vse dokler se ga ne osvobodite. Eden izmed načinov, da se osvobodite negativnih prepričanj in strahov,  je uporaba Gama tehnike spreminjanja prepričanj®, o kateri sem že pisala. Za prvo silo si lahko poslušate meditacijo Gama zdravljenje, v kateri vas vodim skozi proces spreminjanja prepričanj.
www.soul-coach.si/upload/gama_meditacija.zip

3. Pojdite v akcijo
V nobeni strategiji ne sme manjkati Akcija. Dejanje. Prvi korak. Saj ste že slišali za vic, ko Jože vsak dan prosi boga, da bi zadel na loteriji. Prosi in prosi, pa nič. Končno mu bog pravi: »Jože, pa daj že kupi loterijski listič.« Vse molitve, prošnje, afirmacije, načrti, želje in cilji zahtevajo od nas, da nekaj ukrenemo v tej smeri. Ko imate nek cilj, se vprašajte: »Kaj je tisti prvi korak v smeri tega cilja?« Lahko je čisto majhen korak. Pomembno je, da ga storite. Če si na primer želite sanjske počitnice na Maldivih in nimate niti malo možnosti,  da bi si jih v tem trenutku privoščili, greste vseeno lahko na internet in se pozanimate o letalskih kartah, o ceni aranžmajev, o tem, kaj lahko tam počnete. To vas nič ne stane, hkrati pa ste en korak bližje vašemu cilju. Zlahka se ujamemo v past, ko si govorimo: Ko ne bo več tako stresno v službi, bom začela z dieto,  bom začela hoditi na jogo, bom bolj potrpežljiva do svojih otrok itd. Ne čakajte na idealne okoliščine, da bi lahko začeli uresničevati svoje cilje.

4. Prepustite se toku in bodite odprti za sprejemanje
Na splošno velja pravilo, da bolj ko se naprezamo, manj smo uspešni. Naprezanje je ponavadi samo znak, da nas je strah, da tega ne bomo dosegli, zato se krčevito poganjamo k cilju in nismo sproščeni. Prepustiti se toku pomeni, da zaupate sebi in Življenju, da mirno in sproščeno vztrajate pri svojih ciljih in željah. In da ne vržete puške v koruzo takoj, ko naletite na prvo oviro. Pot do cilja ni vedno ravna in ovinki nas ne smejo zbegati. Zaupajte si, bodite odločni in prožni. Ne pozabite ohranjati jasno sliko želenega v vašem umu in hkrati uživajte v procesu doseganja cilja. Govorite si: »Dogaja se.« 

Koledar za dušo

Da bi lažje spremljali svoj napredek in da bi čim bolj zavestno kreirali svoje življenje  v letu 2013, sem za vas oblikovala "Koledar za dušo", ki si ga lahko natisnete ali pa si izdelate svojega. Namen koledarja je, da si vsak mesec vzamete eno uro časa in vanj napišete namere in cilje za tisti mesec, da napišete vse, česa se želite osvoboditi v tem mescu in vse, za kar ste pripravljeni, da sprejmete v svoje življenje. Ob koncu meseca poglejte, kaj ste napisali in ocenite, brez občutkov krivde, koliko od tega vam je uspelo. Pohvalite se, nagradite se in ponovite proces za naslednji mesec. Videli boste, kako veliko več stvari se udejanji, ko jih napišete na list papirja. Koledar si lahko natisnete tukaj.

Toliko za danes. Naslednjič pa kaj več o sedmih čudežnih korakih. Jaz jim pravim čudežni, ker delujejo in ker jih sama uporabljam že vrsto let. So enostavni, ne zahtevajo veliko časa in zlahka postanejo del vaše vsakdanje rutine:

1. Redno odstranjevanje navlake 
2. Delujte, kot da se že dogaja
3. Uporabljajte afirmacije
4. Družite se z ljudmi, ki vas podpirajo
5. Koristno upravljajte s časom
6. Pozorni bodite na sporočila in znamenja
7. Vizualizirajte potek dneva

Pa srečno!
Marjana Bloch
Soul-Coach®

 

 

 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u