poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Spremenite svojo preteklost

Našo identiteto povezujemo z našo preteklostjo.  Vsi imamo osebno preteklost, ki je ne moremo zanikati. Ne zavedamo pa se, da lahko izberemo pomen, ki ga damo svoji preteklosti. William Shakespeare jenekoč dejal: »Stvari niso dobre ali slabe po sebi. Naše mišljenje jih naredi za dobre ali slabe.« V procesu Potovanja k duši je izdelovanje duhovne palice simbolično dejanje upodobitve svoje preteklosti z namenom, da vas spomin nanjo opogumi in poživi.
In kako to storite?

Kultura severnoameriških Indijancev je zelo tesno povezana z naravo. Del njihove kulturne dediščine so tudi posvečene duhovne palice, ki so jih postavili pred svojim bivališčem. Posvečena palica naj bi skrbela za dober pretok energije. Duhovnim palicam so pripisovali magične lastnosti , uporabljali so jih za zaščito, zdravljenje, v molitvenih obredih in za čaščenje stvarnika. Palice so izbirali glede na vrsto lesa in njihovo obliko. Vsaka duhovna palica je imela svojega lastnika, ki je dal palici svoj osebni pečat in točno določen namen. Okrasil jo je s predmeti, ki so simbolizirali namen palice  -  to so bile školjke, kosti, perje, kamenčki, mah ali listje. Duhovna palica je ponavadi tudi simbolizirala povezavo Zemlje z Nebom.

Ustvarjanje duhovne palice v sodobnem času ima lahko zelo pozitiven vpliv na človeško psiho. Obred izdelovanja posvečene palice nam omogoča ozavestiti misli in hrepenenje naše duše. S tem, ko človek na fizičen in simboličen način ponazori sebe in svojo pretklost v obliki duhovne palice, lahko spremeni pogled in pomen, ki ga daje svoji preteklosti. Ustvarjanje duhovne palice bo pripomoglo k boljšemu razumevanju vaše preteklosti.

Ob prvi priliki se odpravite v gozd z namenom, da poiščete palico, ki jo boste uporabili za upodobitev vaše preteklosti. Lahko uporabite tanko šibo ali debelo vejo. Ne iščite palice, naj vas ona pokliče. Prisluhnite intuiciji in poslušajte telo. Ko boste našli pravo palico, boste vedeli.  Za izdelavo posvečene palice, boste potrebovali volno, trakove iz blaga, barvni sukanec ali žico, po želji pa še perje, mah, kamenčke, školjčne lupinice, koralde, usnje, papir in tako naprej.  Svojo posvečeno palico okrasite tako, da vam bo dajala občutek moči. Svoji preteklosti lahko pripišete celo mitske razsežnosti, tako da vas bo vsakič, ko jo boste pogledali, okrepil prijeten in pozitiven občutek glede vaše preteklosti.

Zapomnite si, da dogodki niso tisti, ki kreirajo vašo preteklost, ampak pomen, ki ste ga pripisali tem dogodkom.

Okrasite svojo duhovno palico na čim bolj ustvarjalen način. Ni pravil, po katerem bi se morali ravnati. Z različnimi predmeti in barvami začnite upodabljati svoje rojstvo, otroštvo, mladost in tako naprej. Ko boste gotovi, se ozrite nanjo in se vprašajte kakšni občutki vas navdajajo. Kako bi opisali svojo duhovno palico, če bi morali uporabiti eno samo besedo? Če ne najdete pozitivne besede, s katero bi jo opisali in če se vam vzbudijo kakršnikoli negativni občutki, spremenite pomen, ki ste ga dali dogodkom v preteklosti.

Najdite poživljajoč in pozitiven pomen za vsak dogodek, za katerega ste vse do danes mislili, da je slab in negativen. Odrecite se vlogi žrtve. Izberite pozitivno preteklost. Svojo duhovno palico prenavljajte, dokler se ob pogledu nanjo ne boste odlično počutili. Postavite jo na mesto, kjer vas bo vsak dan spominjala na čarobnost vašega življenja.

Naj zaključim z besedami Eleanor Roosvelt. „Nihče vam ne more vzbujati občutkov manjvrednosti brez vašega privoljenja.“

Srečno,
Marjana Bloch
Soul Coach™

 

 


 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u