poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Izobilje in navlaka

V seriji blogov Izobilje v vseh pogledih boste izvedeli, kaj je to notranje in zunanje izobilje. Osovobodili se boste nekaterih omejujočih prepričanj v podzavesti, ki ste jih osvojili v tem ali prejšnjih življenjih.  Na široko boste odprli vrata svojega uma in srca vsem oblikam izobilja. V tem blogu boste izvedeli, zakaj in kako se lahko znebite navlake, ki vam stoji na poti do izobilja.

 

Čiščenje navlake velja za sodoben način alkimije (arabsko al-kimia - umetnost preoblikovanja). Če želite v svoje življenje privabiti nove in sveže oblike izobilja, morate narediti prostor in se znebiti odvečne in stare »šare«. Pod navlako razumemo več stvari. Fizična navlaka so lahko odvečni predmeti in stvari, ki smo jih nakopičili tokom časa in jih hranimo v omarah, kleteh, podstrešjih, pod posteljo in tako naprej. Fizična navlaka lahko pomeni tudi kopičenje strupov v naših telesih (napačna prehrana, cigareti, alkohol). Poleg tega obstajata tudi čustvena in umska navlaka. Prav negativna čustva in nejasne misli so lahko velika blokada, ki vam preprečuje, da bi zaživeli v izobilju.

Čiščenje navlake je ena izmed najhitrejših poti, da preoblikujete svoje življenje. Predmeti in stvari so prežeti s simbolizmom, spomini in čustvi. Ko praznite svoje predale, omare, kleti in podstrešje, neposredno vplivate na svojo podzavest. Ko menjate energije prostora, vplivate na vaše notranje energije.

Kaj je navlaka?

Navlaka je vse, česar ne marate in ne uporabljate, kot na primer; vse, kar je poškodavano ali obrabljeno, darila, ki vam sploh niso všeč, pa jih ne upate zavreči, stara pisma in razglednice, stari časopisi in revije, vsa hrana, kozmetika in zdravila, ki jim je potekel rok uporabe, spominčki, ki ste jih prinesli iz potovanj in ki ležijo po predalih, strgane nogavice, obrabljena oblačila, prazne steklenice in okrasni lončki, vse podvojene in potrojene stvari, ki čakajo, da pridejo na vrsto in tako naprej.

Zakaj pravzaprav kopičimo stvari?

Najpogostejši razlog  je, da nam stvari dajejo občutek varnosti. Kopičenje stvari vam lahko preide v navado. S stvarmi se istovetite in ustvarjate lažno samozavest, občutke, da ste vredni. Veliko ljudi hrani stvari zaradi spominov ali zaradi strahu, da bodo v prihodnosti živeli v pomanjkanju in da bodo vse to še potrebovali. Tak način mišljenja je zelo pogost pri medvojni generaciji in ljudeh, ki so izkusili pomanjkanje v otroštvu. Njim se zdi greh, da bi kaj odvrgli. Živijo v prepričanju pomanjkanja in ne zaupajo, da bo Življenje poskrbelo za njih. Prepričanja pomanjkanja, ki so zasidrana globoko v podzavesti, dejansko ustvarjajo temu ustrezne okoliščine. To, kar globoko v sebi pričakujemo, se po navadi tudi uresniči.

Ste že kdaj slišali za primer (morda se je kaj podobnega zgodilo tudi vam), da se je nekdo končno znebil nečesa in se kmalu zatem znašel v situaciji, ko je potreboval natančno to stvar. To je samo potrdilo njegovo prepričanje, da enkrat vse pride prav.  In tako naša življenja postanejo kot stara plošča. Ponavljajo se nam ene in iste stvari, vse pa je odraz naših prepričanj. Vse dokler ne začnemo vplivati na našo podzavest.  In to lahko storimo ravno s tem, da začnemo čistiti prostor okrog sebe in dajati podzavesti informacijo, da smo pripravljeni sprejeti v življenje nekaj novega, nekaj boljšega.

Zakaj navlaka lahko predstavlja tako težavo v naših življenjih?

Navlaka, kot sem omenila že prej, vpliva na pretok energije v vašem domu in posledično na pretok energije v vašem življenju. Najbrž občutite razliko, ko stopite v čist in urejen prostor ali ko stopite v prostor, kjer vlada nered in se ne znajdete.

Prostor, kjer je nakopičenih ogromno stvari, nas lahko hitro utrudi in jemlje koncentracijo. Hkrati pa nas najrazličnejši predmeti na podzavedni  ravni spominjanjo na našo preteklost. Navlaka lahko povzroča notranjo zmedo in nemir, čustveno in umsko otopelost, lahko vas celo spravi v depresijo.

Ameriški stand-up komik George Carlin je nekoč komentiral naše potrošniško družbo: «Dom je na žalost postal kraj, kjer kopičimo stvari. Nas pa ni doma, saj smo zaposleni z nakupovanjem novih stvari.«

Čisto vse okrog vas je nabito z določeno energijo, ki neposredno vpliva na vas, vašo podzavest in vaš energijski sistem. Večinoma se tega ne zavedate in sčasoma postane del vas. Vse naokrog vas je zrcalo vaših hotenj, strahov, razočaranj, neuspehov, pa tudi lepih trenutkov, sreče in veselja.  Si želite, da vas nenehno kdo ali kaj opominja na vaše neuspehe, izgube in bojazni? Zagotovo ne. Zato se poslovite od stvari, ki vam jemljejo energijo in notranjo moč. Nič hudega ni, če imate okrog sebe veliko stvari. Le te naj bodo take, ki bodo pri vas vzbujale pozitivne občutke in misli.

Kako začeti?

Z majhnimi koraki. Lahko začnete z omarico v kopalnici, predalom v spalnici ali kar celo sobo. Odločite se, koliko časa si boste vzeli za pospravljanje navlake in se tega tudi držite. Načrtno in postopoma se lotite tega procesa, saj vam bo v nasprotnem primeru čiščenje prostora povzročilo dodaten stres. Pred tem si lahko pripravite tri prazne škatle. Ena naj bo za vse stvari, ki jih želite obdržati in pospraviti na primerno mesto. Druga škatla naj bo za stvari, ki jih želite oddati ali podariti. Tretja naj bo za  stvari, ki jih boste odpeljali na odpad oz. dali v smeti.

Če ne veste, kam bi z določeno stvarjo, se pri sebi vprašajte:  Zakaj jo želim obdržati? Ali jo resnično potrebujem? Mi ta predmet daje ali jemlje energijo? Ali ta predmet ustreza temu, kar sem oz. kar želim postati? Ko si boste odgovorili na ta vprašanja, se boste lažje odločili.

Naj vam opišem primer iz svojega življenja. Pred kratkim sem delala čistko v kletnih prostorih. V omari sem imela kup raznovrstnih skodelic za čaj in kavo, ki sem jih včasih kupovala, ko sem živela še sama in so mi bile všeč. Bile so take z rožicami, pa s kitajskim motivom, z motivi narave in motivom živali. Imela sem tudi dve skodelici, ki mi jih je poklonil znanec, s katerim pa nisem imela več stikov, saj je prizadel mojo mami. Ti dve skodelici sem brez težav dala v škatlo »Oddam naprej«, saj sem se že ob pogledu nanje slabo počutila. Na ostale skodelice sem bila sentimentalno navezana, saj so me spominjale na nek čas iz preteklosti. Vprašala sem se: Jih potrebujem? Ne, saj imam zdaj dva lepa kompleta skodelic, ki jih vsakodnevno uporabljam. Zakaj jih hranim? Zaradi lepih spominov. Morda jih bom kdaj še potrebovala. Ali to ustreza temu, k čemur stremim? Ne, saj sem pristaš življenja v sedanjosti. In ne želim hraniti stvari iz bojazni, da bom nekoč živela v pomanjkanju. Verjamem, da bom vedno imela vse, kar potrebujem.  Tako je približno potekal moj notranji monolog in posledica tega je bila, da sem vse skodelice z olajšanjem oddala naprej. In ko sem se znebila vseh odvečnih stvari v kleti, sem se resnično počutila bolj svobodno.

Proces, ki traja

Čiščenje navlake je zelo osebna stvar. To, kar je lahko npr. zame popolnoma neuporabno, je lahko za nekoga drugega ljubo in dragoceno. Zato bodite pri čiščenju navlake iskreni in poslušajte svoj notranji glas. Ne iščite izgovorov zato, da bi opravičili kopičenje navlake. Najbolj pogosti izgovori so tile: to imam pa že tako dolgo, da se ne morem od tega ločiti; morda bo pa kdaj še kaj vredno (moderno, uporabno...);  takih stvari ne delajo več;  saj je še popolnoma novo;  zelo veliko sem plačala za to; morda mi bo pa kdaj še prav prišlo; a ni škoda, da bi to dala stran.

Čiščenje navlake je tudi proces, ki se nikoli ne neha, saj moramo redno skrbeti za to, da se v našem fizičnem in notranjem okolju ne začnejo delati pajčevine in kopičiti stvari. Navlaka, takšna in drugačna, predstavlja zastoj energije. Če želite, da se energija začne spet pretakati (mimogrede, denar je oblika energije), se morate znebiti vsega, česar ne marate ali ne uporabljate več.

Čiščenje navlake je lahko zelo poduhovljen proces. Na simbolni ravni pomeni, da se osvobajate vseh tistih delov sebe, ki vam ne služijo več. Ko zaupate »Kreatorju vsega, kar je«, da vam bo zagotovljeno čisto vse, kar potrebujete in boste potrebovali v prihodnosti, se boste z lahkoto poslovili od balasta in stvari, ki jih v resnici ne potrebujete več. Dali boste prostor stvarem, ki so tukaj in zdaj prave za vas. Strah, ki vam govori, da se morate oklepati starega, vam preprečuje, da bi v svoje življenje sprejeli čudovite darove. Seveda vam ni treba zavreči čisto vsega iz vaše preteklosti ali zanemariti misli na prihodnost. Naredite pa toliko svobodnega prostora, da se bo vaša energija lahko pretakala v »tukaj in zdaj« in da ne boste vpeti v razočaranja iz preteklosti in skrbi o prihodnosti.

Marjana Bloch
vaš Soul Coach®

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u