poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Oltar izobilja

Oltarje najdemo na vseh koncih sveta, v različnih kulturah, civilizacijah in obdobjih. Marsikdo oltar povezuje z vero, molitvijo in cerkvijo. Današnji blog je namenjen nekoliko drugačni obliki oltarja. Naučili se boste, kako narediti vaš osebni oltar izobilja in dobili par koristnih nasvetov, kako oltar uporabiti za privabljanje izobilja v vaše življenje.


Postavitev vašega osebnega oltarja izobilja je dejanje, ki izraža vašo pripravljenost in odprtost za darove vesolja. Če verjamemo, da je vse energija, da ima vse svojo vibracijo in da podobno privlači podobno, potem je oltar neke vrste energijski center, ki na simbolni in energijski ravni predstavlja izobilje. Odraža in vibrira z vam lastno energijo izobilja. Je kot neke vrste oddajnik, ki pošilja signale v vašo podzavest in vaše okolje. Oltar je zunanja manifestacija izobilja znotraj vas in vsega, kar je za vas izobilje.

 

Oltar ni objekt čaščenja

Ko sem začela prakticirati budizem, sem najprej doma postavila oltarček, pred katerim sem recitirala budistično mantro. Vendar recitiranje ali molitev pred oltarjem ne pomeni zatekanje k  zunanjemu viru razsvetljenja, budi ali bogu. Od samega začetka so nas vedno učili, da je buda stanje oz. razsvetljeno stanje znotraj in ne zunaj nas in da je oltar zgolj zunanja manifestacija naše razsvetljene biti. Ljudje po navadi potrebujemo nekaj vidnega in otipljivega zato, da bi lažje prebudili tisto, kar je znotraj nas. Zato naj oltar ne postane vaš objekt čaščenja, ampak pripomoček, ki vam bo pomagal, da znotraj vas prebudite občutke izobilja v vseh pogledih. Najverjetneje ste že slišali ali prebrali, da se kreacija začne znotraj vas – to, kar vibrira znotraj vas, se šele lahko udejani. 

Poglejmo, kakšni so koraki za postavitev vašega oltarja izobilja:

1. Najprej izberite primeren prostor. To je lahko nočna omarica v spalnici, polička na knjižni omari, mizica v kotu sobe. Bodite praktični. Pravo mesto za oltar je tisto mesto, ki ustreza vam. V mislih si predstavljajte oltar na izbranem mestu in ga začutite. Vam je prijetno, imate občutek, da je na varnem in mirnem mestu?  V mislih lahko postavite oltar na različna mesta v svojem domu in potem sledite svoji intuiciji. Zaupajte si, da bo prostor, ki ga boste izbrali, najboljši prostor.

2. Oltar, na katerem bodo stali predmeti, lahko prekrijete s prtom ali tkanino. Izberite tkanino, ki v vas vzbuja občutek izobilja in bogastva. Zapomnite si, da je oltar odraz vašega dojemanja izobilja. Zmečkan in obrabljen prt daje povsem drugo sliko kot npr. satenasto gladka tkanina s prekrasno obrobo.

3. Vaš oltar naj ima vsaj en predmet, ki predstavlja nekaj duhovnega ali božanskega. Izberite stvar, ki na simbolni ravni predstavlja vaše prepričanje, da obstaja nekaj več kot fizičen svet okrog vas.  To je lahko predmet iz narave, podoba ali kipec angela, slika vašega duhovnega učitelja, kipec božanstva in podobno. S tem bo vaš oltar dobil pridih svetosti.

4. Priprava ostalih predmetov, ki jih želite postaviti na oltar.
Najprej se morate vprašati, kaj točno za vas pomeni izobilje in bogastvo.  Je to več denarja, več prijateljev, več ljubezni, več zdravja? Morate si biti popolnoma na jasnem, kaj je za vas izobilje in nato izbrati tiste predmete ali stvari, ki bodo odražale ta občutek in to energijo.  Ne »našemite« vašega oltarja s kopico predmetov, ki so vam všeč. Manj je več, pravijo.

Vaš oltar mora imeti čim bolj jasno in čisto energijo – predmeti naj predstavljajo jasno pot za izobilje, ki se steka k vam.  Prav tako naj bodo predmeti čisti in nepoškodovani.

Naj navedem nekaj primerov, ki jih lahko postavite na oltar:

- darilo, ki ste ga dobili od osebe, ki jo občudujete in ki živi v izobilju
- rastline ali sveže cvetje
- školjke in kamni
- skleda kristalno čiste vode
- slike živali ali božanskih bitij, ki predstavljajo bogastvo
- fotografije vas in vaših bližnjih, kjer je čutiti izobilje in veselje

Najbolj pogosto uporabljeni predmeti na oltarju so sveče. Sveče niso samo vir svetlobe, ampak predstavljajo našo božansko iskro. Ob sveči lahko meditirate in se sproščate.

Vaš oltar lahko okrasite s štirimi elementi življenja. S tem kažete spoštovanje do narave  in do štirih aspektov življenja: zrak – um, voda – čustva, ogenj – duhovna življenjska sila, zemlja – fizično telo. Pero je lahko simbol zraka, roža v stekleni posodi z vodo je simbol vodnega elementa, sveča ali dišeča palčka predstavlja ogenj in kamen ali roža posajena v zemlji predstavljata element zemlje.

5. Postavitev predmetov
Potem, ko ste izbrali predmete, jih morate še razporediti. Tu lahko slediti svoji intuiciji ali nekem logičnem zaporedju. Predmete prestavljajte toliko časa, dokler ne boste začutili harmonije in skladnosti. Predmete na oltarju lahko tudi zamenjate, če boste čez nekaj časa začutili, da vam ne ustrezajo več.

6. Posvetitev oltarja
Obred, v katerem boste svoj oltar posvetili, je dejanje, ko svoj oltar tudi oživite, mu daste energijo, ga prebudite, mu vdahnete življenje. Vaš oltar postane neke vrste točka, kjer je koncentrirana energija za ustvarjanje dobrobiti v vašem življenju. Je prostor vaše osebne moči, inspiracije in miru. Med obredom si lahko prižgete svečke in dišečo palčko, se umirite in spojite z energijo oltarja. Oltar lahko posvetite z besedami:

»Naj stvarnik, ki biva znotraj vsega, prinese blagoslov temu oltarju. Naj me ta oltar vedno spominja na to, da je v vsakem izmed nas božanska iskra izobilja in bogastva. Naj oltar in vse predmete na njem prežamejo radost, ljubezen in izobilje. Naj ti predmeti blagoslovijo mojo poto do izobilja in odprejo vrata, skozi katera se steka izobilje.

7. Nega oltarja
Oltar je treba redno »negovati«. To pomeni, da zamenjamo vodo in rože,če jih imamo na oltarju, da pobrišemo prah iz oltarja in predmetov, da občasno splaknemo predmete pod vodo, če je to možno ali jih celo postavimo za par ur na sonce ali svetlobo ob polni luni.  S tem vzdržujemo energijo in namen, ki ga ima oltar. Še največ pa lahko naredimo, da redno preživimo čas ob oltarju. Lahko je to par minut na dan, ko smo samo tiho, ko se povezujemo z energijo izobilja, meditiramo, molimo ali preprosto samo dihamo in SMO prisotni.

Lep pozdrav,
Marjana Bloch
Soul Coach 

 

 

 

 

 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u