poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Pljuniti Budi v obraz

Pred kratkim nam je ena izmed »Soul coaching« sester (tako se imenujemo vse, ki smo se učile Soul Coaching® pri Denise Linn) zaupala, da ji razni duhovni učitelji in zdravitelji že leta in leta prigovarjajo, da postane zdravilka. Zelo je bila zadovoljna z delom menedžerke v podjetju, a breme, da ji je pravzaprav namenjeno postati zdravilka, ji je dajalo nenehni občutek, da je zguba. Nekega dne pa jo je prešinilo. Med meditacijo je zaslišala besede: »Ljubljena si ne glede na to, kaj si. Ničesar ti ni treba narediti, zato da si ljubljena. To, kar počneš, nima zveze z našo ljubeznijo. Delaj tisto, kar rada počneš.« Te besede so ji spremenile življenje, še zlasti stavek: »Delaj tisto, kar rada počneš.«

 

V zvezi s tem bi z vami rada delila zgodbo, ki nam jo je Denise povedala na našem treningu na Summerhill Ranchu. Denise je pri svojih dvajsetih letih odšla v zenovski budistični samostan. Po šestnajst ur na dan je presedela na trdi blazini, meditirala in upala na razsvetljenje. Zenovski mojster ji je rekel, da se razsvetljenje zgodi v trenutku, vendar ta trenutek ni prišel niti po dveh napornih letih. Mojster ji je prav tako povedal, da se mora naučiti »pljuniti Budi v obraz«, kar se ji je takrat zdelo zastrašujoče in nepojmljivo. Budizem vendarle uči blagost in sočutje. Buda je utelešenje modrosti in ljubezni. Le kako naj bi pljunila vanj? Šele leta kasneje je razumela bistvo tega sporočila in morda ji ravno zaradi tega ni uspelo doživeti razsvetljenja v samostanu.

Vse dokler verjamemo, da imajo »tako imenovani Bude« v našem življenju - to so naši duhovni učitelji, guruji, starši, prijatelji, odgovore namesto nas samih, smo omejeni. »Pljuniti Budi v obraz« pomeni, da začnemo poslušati SVOJ notranji glas in da se ne odzivamo na to, kar pravijo drugi, da bi bilo za nas dobro.

Vsi ljudje nosimo v sebi najrazličnejše zapovedi, ki smo jih prevzeli od zunaj. Vendar se resnica vedno skriva znotraj vas. Edino vi globoko v sebi veste, kaj je za vas dobro in kaj je v tistem hipu prav za vaše življenje. Tudi Denise je v svojem zgodnjem obdobju sledila temu, kar so ji njeni duhovni učitelji zapovedali. Bila je vegetarijanka, saj so ji rekli, da ne moreš duhovno zaživeti, če ješ meso. Po priporočilu druge duhovne učiteljice je zelo pazljivo kombinirala hrano. Prav tako ni jedla pšenice, mleka, soli, sladkorja in alkohola, ker ji je to prepovedal nek drug duhovni učitelj. Jedla je samo surovo hrano. Ni jedla po četrti uri popoldne, saj je to slabo za sistem, kot so ji povedali duhovno razsvetljeni. Sčasoma je njen način prehranjevanja postal tako omejen, da ni več uživala v hrani.

V tem času tudi ni nosila ničesar drugega kot tkanine popolnoma naravnih materialov (nobene sintetike), saj so ji rekli, da je to slabo za njen duhovni razvoj. Oblačila se je v barve, ki so predstavljale samo zgornje čakre, kajti barve spodnjih čaker lahko slabo vplivajo nanjo. Seks z možem je lahko imela le, če je hotela zanositi. Verjela je, da mora meditirati vsak dan, saj je drugače dan izgubljen. Počutila se je krivo, če je imela negativne misli, saj so ji rekli, da mora razmišljati samo pozitivno.

Meditacija, vegetarijanska prehrana, pozitivno razmišljanje.... vse to se sliši čudovito, vendar je bilo njeno življenje prepojeno z zapovedmi in občutki krivde, če jih je prekršila. Prišla je do trenutka, ko si je rekla: »To je to. Dovolj imam vsega.« V trenutku je zavrgla vsa pravila in zapovedi. Začela se je oblačiti v črno, jedla je po četrti uri, meditirala je, kadar se ji je zahotelo, pila alkoholne pijače, seksala z možem zaradi užitka, nosila sintetična oblačila, skratka živela je, kot ji je narekoval njen notranji glas. In veste kaj? Njena vitalnost in radost sta se povečali, njeno zdravje je bilo boljše kot kdajkoli prej in počutila se je veliko bolj poduhovljena in notranje umirjena.

Danes je za Denise ključnega pomena živeti radostno. Je vegetarijanka, rada meditira; predvsem pa dela vse stvari zato, ker jo veselijo, in ne zaradi tega, ker bi jih morala početi.

Sporočilo zenovskega mojstra je torej jasno. V življenju pride čas, ko je treba »pljuniti Budi v obraz« in prisluhniti samo svoji duši. Vaše življenje bo veliko bolj izpolnjeno in veselo, saj boste začeli počenjati stvari, ki jih imate radi.

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u