poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Kaj vam gre najbolj na živce?

Verjemite ali ne, tisto, kar vam gre najbolj na živce pri ljudeh, odseva to, kar pri sebi ne želite priznati.

Denise Linn v svoji knjigi Potovanje k duši pravi: Kako se povezujete z drugimi in doživljate življenje, je navadno:

- ogledalo lastnosti, ki ste jih v sebi potlačili ali jih niste sprejeli
- odsev tega, kako so drugi ravnali z vami v vašem otroštvu
- odsev vašega življenjskega nazora

Pri svojem delu kot soul-coach opažam, da je zanikanje temne plati lahko zelo velika blokada pri zdravljenju sebe in svojih odnosov. Nihče ni samo dober ali samo slab. Naša celovitost je ravno v tem, da imamo dobre in slabe lastnosti in bolj ko smo sposobni sprejeti potencial svetlobe kot tudi potencial teme v nas, bolj smo imuni na kritiko, manj čutimo potrebo po tem, da sodimo sebe in druge, lažje dostopamo do svojega višjega jaza in bolj smo notranje pomirjeni.

 


Pogosto slišimo, da so okolica in ljudje okrog nas naše ogledalo. Ljudje, ki so nam všeč ali smo na njih navezani, izražajo enake dobre lastnosti kot jih imamo mi, le da morda pri nas te lastnosti niso še tako  zelo izražene. Radi smo v njihovi bližini, ker podzavestno čutimo, da bomo s tem tudi mi začeli bolj izžarevati te lastnosti. Kar se tudi zgodi. Zato je dobro, da se družimo s takšnimi ljudmi, kakršni želimo sami postati.


Seveda velja enako za ljudi, ki jih ne maramo. Ker ima vsakdo od nas v sebi tudi temne strani, bo temu primerno v svoje življenje privabljal tako imenovane »napačne« ljudi, ki nam bodo zoprni, ki jih bomo obsojali in kritizirali. Ni si enostavano priznati, da z osebo, do katere čutimo tako strašen odpor, delimo ravno tiste lastnosti, ki nam gredo najbolj na živce. Stvar ni v tem, da moramo spremeniti te lastnosti, vendar v tem, da brezpogojno sprejmemo vse vidike nas samih. Takrat nas taki ljudje ne bodo več razburjali in spravljali v obup.


Ko sem se sama prvič iskreno soočila z odgovorom na vprašanje, kaj najbolj sovražim pri ljudeh, se nikakor nisem mogla identificirati z lastnostjo, ki sem jo izpostavila. Nasprotno; verjela sem, da sem pravo nasprotje tej slabi lastnosti in nisem se mogla spomniti nobenega primera iz svojega življenja, kjer bi ta slaba lastnost prišla do izraza. Vendar glede na prepričanje, da so vsi ljudje, s katerimi smo v odnosih, odraz naše notranjosti,  sem se odločila, da bom v prihodnosti bolj pozorna na kakršnokoli izkazovanje te lastnosti pri meni. Ni minilo par dni, ko sem se znašla v določeni situaciji in premlevala, kako naj ukrepam. Kar naenkrat me je prešinilo; razmišljala sem v smeri in na način, ki sem ga pri drugih ljudeh najbolj obsojala in zaničevala. In takrat mi je postalo jasno. Ja, tudi v meni je potencial te lastnosti, ki sem jo vse doslej z velikim trudom skušala prikriti in zanikati. Tokrat je bil moj duh močnejši in moj namen jasen in sposobna sem si bila priznati to slabo lastnost. In veste kaj. Nič hudega se ni zgodilo. Nisem se grajala, nisem se obsojala. Preprosto sem sprejela dejstvo, da je to v meni in da je tudi to plat mene. Ob tem sem začutila olajšanje in hkrati možnost izbire. Prej ko sem se tako trudila, da bi to prikrila, se sploh nisem zavedala, da sem to tudi sama že kdaj počela ali vsaj hotela početi. Danes vem, da imam možnost izbire. Svojo slabo lastnost lahko izrazim ali ne. Ni več skrita v omari, ne deluje več iz ozadja in se prikrito priplazi v moje misli, besede in dejanja. Je samo lastnost, ki obstaja. In na meni je, ali bo ta lastnost obladovala mene ali jaz njo.


Prvi korak v razvijanju svojega duhovnega jaza je torej, da odkrijete svetle in temne plati sebe. Svetle zato, da jih boste v svojem življenju še bolj poudarili, temne pa zato, da jih boste sprejeli brez obsodbe in graje in jim odvzeli moč, ki jo imajo v nasprotnem primeru.

Ko boste imeli deset minut časa, naredite tole vajo, ki vam bo pomagala odkriti svoje dobre in temne plati. Vzemite svinčnik in list papirja. Usedite se nekam, kjer boste imeli mir. Zaprite oči in naredite par globokih vdihov in izdihov. Pomisite na osebo, ki jo občudujete, ki vam je všeč ali vam je vzor. Premišljujte o tej osebi nekaj trenutkov in se vprašajte: Zakaj občudujem to osebo? Katere lastnosti so mi všeč na tej osebi? Na hitro in brez razmišljanja napišite vsaj deset lastnosti, ki so vam všeč.


Nato ponovno zaprite oči in si prikličite osebo, ki vam je najbolj zoprna, ki vam gre na živce ali vas spravlja obup. Kaj vas tako moti pri tej osebi? Česa ne marate? Hitro in brez velikega razmišljanja zapišite deset lastnosti, ki vas motijo.


Na koncu boste pred seboj imeli dva seznama dobrih in slabih lastnosti. Na seznamu dobrih lastnosti obkrožite tri lastnosti, za katere mislite, da jih imate tudi vi. Katere tri lastnosti so najbolj lastne tudi vam? Nato si preberite še seznam negativnih lastnosti in obkrožite tri, za katere lahko rečete, da vas prav zagotovo ne opisujejo.


Teh šest lastnosti, tri dobre in tri slabe, ste vi. V svoje življenje boste privabljali ljudi, ki imajo vseh teh šest lastnosti; pozitivne lastnosti, ki si jih želite še več, in negativne, ki si jih bojite priznati. Kaj boste naredili s tem seznamom, je vaša stvar. Predlagam pa vam, da se nekaj časa opazujete in spremljate,  kako in kdaj se te lastnosti odražajo v vašem življenju. Vaš namen je, da dobre lastnosti še bolj zacvetijo v vas samih, slabe lastnosti pa končno povlecite izpod preproge in si jih priznajte. Kajti ko jih »razkrinkate«, bodo te slabe lastnosti izgubile svojo moč in premoč nad vami.

Vse dobro vam želim v odkrivanju svoje dvojnosti!


Marjana Bloch
Vaš soul-coach

 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u