poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Sedem čudežnih korakov

Predstavila vam bo sedem enostavnih načinov, ki jih lahko uporabite za hitrejše doseganje vaših ciljev in lažje uresničevanje vaših sanj. Njihova učinkovitost je odvisna od tega, kako zavzeto in redno se jih boste držali. Priporočam vam, da raje upoštevate samo enega od naštetih načinov in se ga redno držite, kot da začnete z vsemi in odnehate po enem tednu.

1. Redno odstranjevanje navlake 
2. Delujte, kot da se že dogaja
3. Uporabljajte afirmacije
4. Družite se z ljudmi, ki vas podpirajo
5. Koristno upravljajte s časom
6. Pozorni bodite na sporočila in znamenja
7. Vizualizirajte potek dneva

 Odstranjevanje vsega nepotrebnega in neuporabnega iz vašega življenjskega prostora

O odstranjevanju navlake sem že veliko pisala. Zadnji primer, o katerem sem brala, govori o moškem, ki je vrsto let trpel za depresijo in malodušjem. Pomoč je iskal na različnih krajih in koncih, vendar brez velikega uspeha. Nekega dne pa mu je terapevtka, h kateri je prišel po pomoč rekla, naj gre domov in pospravi vse predale v svojem stanovanju in se znebi vse stare šare. Še isti dan jo je ves navdušen poklical. Povedal ji je, da se že dolgo ni počutil tako dobro in sproščeno. Njegova glava je bila bistra, njegove misli jasne in optimistične.

Ali gre za naključje, placebo efekt ali neposreden vpliv fizičnega prostora na naše počutje? Iz lastnih izkušenj vem, da stvari, ki me obdajajo, zelo vplivajo name v vseh pogledih. Intuitivno čutim energijo v prostoru in energijo predmetov. Kadar me kaj v življenju blokira, čutim potrebo, da preuredim svoj prostor, najsi bo to pisarna, spalnica, kopalnica ali omara. Verjamem, da je vse energija. Energija se spreminja, se živahno pretaka ali miruje. Če sem jaz energija in če je vse okrog mene energija, potem med mano in onim ni ločenosti. Smo prepletajoče se eno. Prav tako verjamem, da ima vse svojo zavest. Nič ni neživo. Moj um in moje telo sta medsebojno povezana – moj um lahko vpliva na moje telo in obratno, moje telo lahko vpliva na moj um. Tako gledam tudi na svoje okolje, na svoj dom, na predmete, ki me obdajajo. Moj dom me lahko podpira ali blokira na moji poti.

Nič od tega vam ni treba verjeti. Vabim vas, da sami preizkusite moč odstranjevanje navlake v svojem življenju. Izberite eno sobo, eno omaro ali en predal, ki ga boste očistili »starih energij«. To delajte z določenim namenom  in ciljem v svojih mislih. Če vam na primer primanjkuje fokusa v življenju, lahko izberete samo eno polico v stanovanju, pospravite iz nje vse nepotrebne predmete in jo temeljito očistite. Ob tem si lahko v mislih ponavljate: V svojem življenju dajem prostor večji zbranosti in jasnosti.  Moj misli so jasne in zbrane. Če na primer težko dokončate stvari, ki ste si jih zastavili, se znebite vsega, kar vas spominja na vaše nedokončane projekte. Morda že mesece hranite revije, ki jih nameravate prebrati ali fotografije izpred mnogih let, ki čakajo, da jih boste dali v album. Da ne govorim o stvareh, ki jih hranite samo zato, ker vam bodo morda enkrat, v težkih časih, prišle prav. Vse to so »informacije, ki energijsko vplivajo na vas. In vaše misli in čustva niso nič drugega kot energija, ki se tesno prepleta z energijami vašega doma, brez da vi se tega zavedali ali to hoteli.

Pretvarjajte se!

Naj pojasnim, kaj s tem mislim. Pretvarjanje ne pomeni, da lažete sebi ali drugim. Zame je pretvarjanje osnovno pravilo zakona privlačnosti. Ker verjamem, da je vse energija in da podobna energija privlači sebi podobno energijo, vem, da moram znotraj sebe ustvariti ugodne pogoje, ki bodo ustrezali mojim željam. Če si na primer želim, da me ljudje bolj spoštujejo, moram v sebi znati začutiti ta občutek. Če hodim naokrog in se pritožujem, da me vsi po vrsti, od mojega šefa pa do mojih otrok, tlačijo dol, še ne pomeni, da si ne zaslužim spoštovanja. To le pomeni, da moram spremeniti vibracijo znotraj sebe. Najhitreje to naredimo s tem, da spremenimo svojo telesno držo. Vprašajte se najprej, koga spoštujete in koga si lahko vzamete za vzor. Nato si v mislih ali v živo oglejte njegovo držo, njegove gibe in njegov izraz na obrazu. V svoji domišljiji se spojite s to osebo in se vprašajte, kako se ta oseba, ki jo vsi spoštujejo, počuti. In nato se pretvarjajte, da se to dogaja tudi vam. Da vas spoštujejo in upoštevajo! Čez dan se parkrat spomnite na to in spremenite izraz na obrazu, vašo držo ali karkoli vas spominja na ta občutek, da ste spoštovani. Presenečeni boste nad rezultati.

Pred nekaj dnevi sem na Facebooku objavila povezavo na predavanje o tej temi. Dokazano je bilo, da se je že po dveh minutah zmagovite drže pri človeku njegov stresni hormon znižal, hormon moči in samozavesti pa zvišal. Če vas zanima več, kliknite tukaj.

Afirmacije

Za Louise Hay pravijo, da je kraljica afirmacij. Ena izmed njenih najljubših je, ko se pogleda v ogledalo in si reče: Louise, ljubim te! Kdo od vas si vsak dan pove kaj lepega o sebi. Koliko vas se zjutraj pogleda v ogledalo , se nasmehne in reče: Super si. Dobro zgledaš. Rad/a te imam.

Afirmacije delujejo, še posebej če uporabite najnovejšo metodo Gama zdravljenje, ki vam resnično pomaga, da se afirmacija zasidra v vsako celico vašega telesa in nadomesti njim nasprotno negativno afirmacijo, ki smo jo morda pridobili v otroštvu.

Afirmacije lahko uporabljamo za čisto vsakodnevne izzive, kot je npr. tale, ki mi ga je zadnjič opisala ena izmed mojih Soul Coaching® strank: »Sprehajala sem se po trgovini in iskala primerno obutev. S pogledom ošinem salonarje, padli so mi v oči, vendar se nisem ustavila in si jih ogledala. Grem še k eni polici in  tam so bili ravno ti salonarji v moji številki. Ko sem jih obula, sem vedela da so ti pravi. Našla pa sem jih, ko sem si v mislih ponavljala, malo hecno vendar učinkovito, »Pridobim, to kar si želim.«

Afirmacije nam pomagajo, da svoje misli naravnamo v pozitivno smer. Saj veste, da se po navadi uresniči tisto, kar pričakujemo. In da utišamo svoj negativni glasek, je dobro pri roki imeti par močnih in pozitivnih afirmacij, ki jih lahko vedno in povsod uporabite, ko začutite, da vas najeda dvom ali strah. Zelo zabaven prikaz, kako izgleda učinkovito ponavljanje afirmacij pred ogledalom, je tale kratek video.   

Družite se s pozitivnimi ljudmi

Vedno in povsod ne moremo izbirati družbe, v kateri se gibljemo ali delamo. Zato je toliko bolj pomembno, da imate vsaj enega prijatelja ali prijateljico, ki vas sprejema, podpira in ceni, takšnega kot ste. Še bolje, če vas je več in če se redno dobivate ali pišete ter medsebojno podpirate. Slovenski narod ima eno slabo navado, da zelo radi kritiziramo, obsojamo in smo drug drugemu nevoščljivi. Za svoj »razcvet« potrebujemo varno okolje in zavetje prijateljev, ki nas brezpogojno sprejemajo in ki jim lahko zaupamo.


Upravljanje s časom

Nekoč sem prebrala zgodbo, ki mi je dala misliti. Moški, mislim, da je bil star 55 let, je v velik steklen kozarec dal 1680 frnikol. Izračunal je namreč, da ima, če bo živel do svojega 90.leta, na voljo še 1680 tednov. Vsako nedeljo zjutraj je iz kozarca vzel eno frnikolo. In vsakič ga je to spomnilo, da je njegov čas na zemlji omejen in da je pomembno, kako ga preživi.

Ste se kdaj vprašali ali dovolj koristno uporabite svoj čas? Ga dovolj cenite?

V ta namen lahko naredite naslednjo vajo. Na list papirja napišite vse stvari, ki jih redno počnete kot npr: čas v službi, gledanje TV, ukvarjanje s športom, telefoniranje, nakupovanje, branje, čas za igro, pisanje mailov, kuhanje, pospravljanje, brskanje po netu in tako naprej. Ob vsaki dejavnosti napišite ali vam to daje ali jemlje energijo. Ali je to koristno porabljen čas ali je to izguba časa? Nato pošičite načine, kako zmanjšati vse tiste dejavnosti, ki vam jemljejo energijo in so v principu nekoristni.

Meni na primer se zdi popolnoma nekoristno gledanje poročil. Od tega nimam nič, razen skrbi, kaj bo s to našo ubogo Slovenijo. Ker vseeno želim biti vsaj malo na tekočem, poročila gledam občasno, pa še to samo takrat, ko zraven kuham ali pospravljam.

Naključja, ki niso naključna

Ne verjamem v naključja. Res je, da človek, ki ni v stiku s samim seboj in je ujet v stresni ritem življenja, težko prepozna sporočilnost dogodkov ali znake, ki mu pridejo na pot. Če želite več tega v svojem življenju, se lahko v takih trenutkih vprašate: »Če bi vedel/a kaj mi sporoča moja duša, kaj bi to bilo?« Prva misel, preblisk, slika, ki vam pade na pamet, je vaš intuitivni odgovor. Takoj, ko začnete premlevati in tuhtati, vpletate vaš ego. Zato vedno zaupajte svoji prvi misli ali občutku.

Če iščete odgovor na neko vprašanje ali rešitev določene situacije, najprej izrazite svojo prošnjo, molitev ali željo v svojem srcu. Nato bodite pozorni na to, kaj vas čez dan pritegne – morda kaka pesem, ki jo slišite na radiu, pogovor čakajočih v vrsti, nenavaden oblak na nebu, ponavljajoče se številke...

Vaša duša vam neprestano in na različne načine sporoča in vas usmerja. Sporočila so lahko blaga in ljubeča. Kadar pa popolnoma izgubimo stik z našim dušnim kompasom, sporočila lahko postanejo glasna in boleča.

Vizualizirajte potek dneva

Vizualizacija je, ko uporabljate svojo domišljijo na ustvarjalen način in si čim bolj živo predstavljate vaš želeni cilj. Vsakdo zna vizualizirati. Ne bom izgubljala besed o tem, kako učinkovita je vizualizacija. O tem so napisane knjige, objavljene znanstvene študije in raziskave.

Vizualizacija je zelo učinkovita pri zdravljenju in znani so številni primeri rakavih bolnikov, ki so si na različne načine predstavljali, kako rakave celice v telesu izginjajo. Spomnim se primera dečka, ki je imel kožnega raka. Ko so ga vprašali, kako si predstavlja rakave celice na svoji koži, je odgovoril, da si jih predstavlja kot ognjene plamene. In ko so ga vprašali, kako bi se znebil teh plamenov, je rekel, da si predstavlja kako cela četica mož hodi naokrog s posodami vode in gasi plamene. Deček si je vsak dan redno predstavljal, kako možje gasijo plamene na njegovi koži in čer par mesecev je rak popolnoma izginil.

Druga zgodba pa me je nasmejala. Gospa je želele shujšati. Vizualizirala je, da ima v trebuhu ribe piranje, ki vsak dan jejo njeno maščobo. Čez nekaj časa je opazila, da je izgubila kar nekaj kilogramov, zmanjšalo pa se ji je tudi oprsje. Tega seveda ni želela, zato je v svoji vizualizaciji dodala še to, da piranje po svoji gostiji z njeno maščobo odplavajo do njenega oprsja in izbruhajo vso maščobo. Verjeli ali ne, gospa je izgubila kilograme in pridobila na oprsju.

Najlažje boste začeli uporabljati vizualizacijo tako, da si vsako jutro preden vstanete vizualizirate svoj idealen dan. Predstavljajte si, kako poteka vaš dan, kako se počutite, ko vam gre vse gladko, kako ste nasmejani, sproščeni, zadovoljni in veseli. Na tak način boste že zjutraj prebudili svoj energijski sistem in ga naravnali v pozitivno smer.

Vse to in veliko več bomo spoznavali na našem 8-tedenskem Soul Coaching® potovanju, ki se začne 10. februarja. Vabim vas, da se mi pridružite pri odkrivanju čarobnega glasu vaše duše. Več informacij...

Marjana Bloch
Soul Coach

 

 

 

 

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u