poziv-blog
Kontakt z Marjano Bloch
Oglejte si Marjanin videovideo-poziv

Prihajajoči dogodki

Previous Naslednja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Gama zdravljenje

gamma-healing

Intenzivna enodnevna delavnica s Chrisom Waltonom.
16. maj 2015 na Bledu!  Več >>

Soul Coaching detox

Prva pomoč za dušo

Zaživite življenje po vaši meri.

Več informacij

 

Potovanje k duši

Pikapolonica

Sledite svojim sanjam!

Več informacij

Individualna srečanja

Znebite se strahov, stresa in bolečin!  ogenj-krog 

Preberi več >>

Prijavite se na blog!
Ne brigam se, kaj pravijo ljudje

10 strategij, zakaj in kako ni dobro jemati stvari osebno

Pred kratkim sem se znašla v situaciji, ki me je prizadela. Ko se mi zgodi kaj neprijetnega, se vedno najprej vprašam, kaj znotraj mene je privabilo to izkušnjo v moje življenje in kaj se lahko iz nje naučim, da se ne ponovi. Vem, da oseba, ki me je prizadela, ni tega storila namerno, pa kljub temu nisem zaradi tega celo noč spala in premlevala v sebi, zakaj se počutim tako ranjeno, nekdo drug pa bi le zamahnil z roko in šel mirno mimo tega. Zjutraj sem se spomnila na mojo učiteljico Denise Linn in njene strategije, kako ne jemati stvari osebno in raje ostati zdrav! Saj veste, bolj ko se sekiramo, več možnosti imamo, da zbolimo. Želim jih podeliti z vami, da jih tudi vi preizkusite v praksi in ugotovite, katera strategija deluje najbolje za vas.

Ni vedno slabo, da si stvari jemljemo k srcu, da smo občutljivi in sočutni. Občutljivost je lahko zelo lepa lastnost, saj nam pomaga, da se lažje vživimo v sočloveka, mu pomagamo in ga podpiramo. Občutljivost postane problem, če prevzame nadzor nad  nami in nam preprečuje, da bi zaživeli srečno. Vsaka lastnost ima torej dve plati. Občutljivost nam lahko da ogromno sposobnost razumevanja človekovega trpljenja in žalosti in nas spodbudi, da nekaj ukrenemo. Lahko pa nas ohromi, postavi v vlogo žrtve ali napadalca, zaradi občutljivosti marsikdo nadene masko in zapre svoje srce. In to ni prav.

Kako si lahko torej pomagate, če ste preveč občutljivi in dovzetni za mišljenja drugih?

1. Izmislite si pozitivno ozadje zgodbe
Če nekdo reče kaj grdega o vas, vas jezno pogleda, užali, se vam posmehuje, meče polena pod noge ali na kak drug način rani vaša čustva in spravlja v slabo voljo, poiščite tako ozadje zgodbe, ki bo vam ustrezalo in vas obenem čustveno razbremenilo. Namesto, da iščete negativne odgovore na to, zakaj se je nekaj zgodilo, si razložite situacijo sebi v prid ali vsaj na nevtralen način. V obeh primerih si ozadje zgodbe izmišljate, zato izberite tisto, ki je bolj pozitivna za vas. Najbrž se vam je kdaj zgodilo, da vam je med vožnjo na cesti kdo žugal, trobil ali razburjeno mahal, da se umaknete. Odzvali ste se jezno in morda pri tem še zakleli. S tem škodite samo sebi in nikomur drugemu. Poleg tega morda razmišljate, kakšen kreten je ta tip in upate, da ga bo ustavil policaj. Izmislili ste si torej zgodbo, ki dviguje vaš stresni hormon in vam pokvari dobro počutje. Namesto tega, si lahko izmislite drugačno zgodbico. Recimo, da se tipu v avtu mudi, ker njegova žena ravno rojeva in ji je obljubil, da bo zraven ob porodu. Nič od tega morda ni res, ampak to sploh ni važno. Važno je, ali vas bo neljubeče dejanje nekoga spravilo v slabo voljo ali pa boste ob tem ostali neprizatedi oz. celo sočutni.

Moj nedavni primer, ko me je nekdo užalil in se smejal na moj račun pred drugimi, sem v sebi zaključila takole. Njegova služba je motivacijsko nastopanje in zelo rad je v središču pozornosti, rad poka vice in zabava ljudi. Tokrat si je izbral pač mene kot »žrtveno jagnje« v njegovi igri, da se izkaže. Razumsko sem izbrala to razlago dogodka, saj me je ta najbolj čustveno razbremenila in osvobodila vseh slabih občutkov. Vse ostale variante, ki so mi šle po glavi, kot npr. da je nesramen, da me podzavestno odklanja in ne mara, so samo povečevale mojo slabo voljo, zato sem se odločila, da jih ne upoštevam.

Upam, da ste razumeli, kakšno moč ima lahko drugačna interpretacija nekega dogodka na vaše počutje. Naslednjič, ko se vam bo zgodilo kaj neprijetnega, pa četudi je to samo neprijazna beseda prodajalke v trgovini, raziščite možna ozadja in izberite tisto razlago , ki vas bo krepila in dajala energijo.

2. Pogovor z dušo
Kot Soul Coach™ sem se izurila v pogovorih z dušo in načinih, kako nekoga popeljati v prostor, kjer domuje njegova duša. Nekaj podobnega lahko storite tudi sami. Izberite osebo, ki vas je prizadela ali vas spravlja ob živce in se odločite, da se boste pogovorili z njo na dušni ravni. Najprej se umirite in popolnoma sprostite. Nato v svoji domišljiji potujte na prečudoviti kraj v naravi in vizualizirajte, kako se vaša duša sreča z dušo tega človeka. Vprašajte ga, kaj ga muči, zakaj je tak do vas, kako mu lahko pomagate. Ne boste verjeli, kaj vse lahko s tem spremenite, dokler ne preizkusite na lastni koži.

3. Razumevanje projekcije
Projekcija je podzavestno prenašanje česa iz lastne duševnosti na druge osebe. Velikokrat oseba, ki vas napada, žali, obsoja, graja ali zaničuje, prenaša svoje frustracije in strahove na vas. Včasih se ta projekcija lahko nanaša tudi na prihodnost te osebe oziroma na nekaj, kar se ta oseba boji, da se ji bo zgodilo v prihodnosti in si ne upa priznati. Ko se boste naslednjič znašli v konfliktni situaciji, se vprašajte, če vse to, kar leti na vas, ni le odsev zgodbe nekoga drugega.

4. Ali je res?
Vedno obstaja možnost, da je v situaciji, kjer ste napadeni ali kritizirani, delček resnice. Zato se vprašajte: Je to res? V kakšni meri je res in kaj lahko naredim, da to izboljšam? Ne obsojajte se, ne krivite se. Pred očmi imejte pozitiven cilj, kako neko vašo šibkost spremeniti v vrlino. In ne pozabite! Četudi je nekaj res in ste naredili napako ali niste imeli prav, si nikoli ne smete dovoliti, da vas nekdo blati, napada, vpije na vas ali še kaj hujšega.

5. Nosite talisman in zaščitite vaše energijsko polje
Starodavna plemena so nosila talismane in zdravilne torbice za zaščito. V njih so hranili predmete, ki so jih varovali. Od različnih zelišč, kamnov, tobaka do soli. Lahko je vaš talisman križ na verižici, zapestnica s kačjo glavo, angelček v žepu ali prstan vaše babice. Talismani, ki jim damo nek pomen in nosimo pri sebi v znak zaščite dejansko ščitijo naš energijski prostor in varujejo pred negativnih vplivi. Izmislite si torej nek način, ki bo varoval vaše  energijsko polje pred vsem, kar ni pozitivno. Če je vaše energijsko polje veliko kot lesen sod in če v tem lesenem sodu poči petarda, bodo posledica na sodu kar velike. Če pa je vaše energijsko polje veliko kot nogometno igrišče, pok petarde ne bo imel nobenega učinka. Poskrbite torej, da bo vaše energijsko telo prostrano.

6. Uporabljajte mantro
Lahko, da že imate kakšno sveto mantro, ki jo z veseljem uporabljate. Vendar tukaj ne govorim samo o posvečenih mantrah, ampak poživljajočih besedah in pozitivnih stavkih, ki vam v trenutku nemoči, ko vas nekdo spravi v slabo voljo, pridejo prav. Sama si v takih trenutkih ponavljam različne besede, moja najljubša mantra v tem obdobju je: »Sem božanska ljubezen«. Eksperimentirajte in poiščite besede, ki vam bodo dale moč in si jih v neprijetnih situacijah potihoma ponavljajte.

7. Vizualizirajte
Predstavljajte si zrcalno kroglo okrog sebe – vse neljubeče misli in besede se avtomatično odbijejo nazaj od tam, kjer so prišle. Skozi to zrcalno kroglo vstopajo samo lepe in ljubeče misli in besede. Namesto zrcalne krogle si lahko okrob sebe naredite ovoj roza barve, ki predstavlja ljubezen in vse kar ni ljubezen se avtomatično preobrazi ali razblini. Lahko si tudi predstavljate, da vas angel s širokimi krili objema in varuje pred vsemi negativnostmi.

8. Osredotočite se na pozitivne odzive
Nečakinja je pred kratkim imela javni nastop in vsi so jo pohvalili razen ene sošolke, ki ji je rekla, da ni bilo nič posebnega. Namesto, da bi se pohvalila, kako dobro je opravila svoje delo, se je sekirala, kaj je naredila narobe. Kako krut je svet, da so že otroci žrtve pikrih jezikov. In če imate otroke, delite te strategije z njimi, saj jim bodo prišle še kako prav. Naj si zapomnijo, da nikoli ne bodo všeč vsem in da naj se ob vsaki kritiki raje spomnijo pohval in ljubečih besed.

9. Preberite si knjigo: » What you think of me, is none of my business.«
Kupila sem si jo že pred leti in še najbolj mi je všeč njen naslov, ki je postal moja mantra, kadarkoli se mi zazdi, da se preveč ubadam z mišljenji drugih.

10. Postanite eno z vsem
Morda je eno največjih spoznanj, ki jih lahko dojamete, da smo vsi ENO.  Prestreljeni od zlobnih jezikov in prebodeni od ostrih nožev v tej tekmovalni družbi polni ljubosumja, nevoščljivosti in jeze, poiščite tisti prostor znotraj vas, kjer biva ENOST. Nihče na tem svetu ni osamljen otok . Človek je prepletajoče se ENO z drugimi, s skupnostjo, z vesoljem in bolj ko bomo sposobni to prepoznati in razviti znotraj sebe, manj bomo dovzetni za kritike drugih in lažje bomo odpuščali.


Pa še tole. Če želite, da bodo strategije delovale, jih morate začeti uporabljati. Začnite že danes in podelite vaše izkušnje z nami. Na moji facebook strani lahko objavite strategije, ki delujejo za vas.

Lep pozdrav,

MarjanaBloch
Soul Coach

 

Prijava na blog


Sledite mi:
Marjana na Facebook-u Marjana na LinkedIn-u